Hoe werkt het?

Hoe werkt Bollenstreekstroom precies?

Bollenstreekstroom werkt samen met energieleverancier Greenchoice, een energieleverancier die 100% groene energie uit Nederland levert. Met Bollenstreekstroom willen we nog een stapje verder gaan, naar échte lokale duurzaamheid! Dit doen we door bedrijven uit de Bollenstreek die groene energie opwekken, te koppelen aan bewoners uit de Bollenstreek die graag groene stroom willen afnemen.

Zo maken wij dat mogelijk

Bollenstreekstroom bestaat uit een netwerk van bedrijven in de Bollenstreek met zonnepanelen, deze produceren groene stroom. De zonnepanelen zijn in eerste instantie om de energievraag van het bedrijf zelf op te vangen. Maar in het geval van onze Bollenstreekbronnen wekken de panelen meer energie op dan dat ze zelf gebruiken. Deze stroom die ‘over’ is willen ze graag delen met de inwoners van de Bollenstreek.

 

Een veelgehoorde vraag is: “Hoe weet ik zeker dat er groene stroom uit mijn stopcontact komt? Waarom zou ik er anders voor betalen?” Dat is een goede vraag waar we graag antwoord op geven. We vertellen je graag alles over hoe het opwekken en verspreiden van groene stroom in zijn werk gaat.

Altijd groen? Hoe dan?

Onze partner Greenchoice weet dat mooi uit te leggen in onderstaand filmpje!

Hoe werkt het als de zon niet schijnt?

Op dit moment heeft Bollenstreekstroom 9 locaties verdeeld over de Bollenstreek die stroom leveren. Daarentegen maken al honderden particulieren en bedrijven al gebruik van Bollenstreekstroom. Helaas leveren deze 9 locaties niet genoeg stroom om al deze mensen te voorzien van 100% Bollenstreekstroom. Daarom wordt dit aangevuld met met lokale Nederlandse wind van Greenchoice, zodat nooit iemand zonder groene stroom komt te zitten. Op dit moment is de verdeling ongeveer 5% Bollenstreekstroom en 95% lokale wind uit Nederland.

Onze ambitie

Bij Bollenstreekstroom zijn we continu bezig met het vinden van nieuwe Bollenstreekbronnen om dit percentage steeds hoger te krijgen. De ambitie is om zoveel eigen groene energie in de Bollenstreek op te wekken dat we op 100% Bollenstreekstroom komen!

 

Een ambitieuze doelstelling, dat zeker, maar volgens ons niet onhaalbaar. Dat kunnen we echter niet zonder de hulp van mensen uit de regio. Zo kunt u ook kiezen om als particulier of bedrijf een deel of zelfs al uw eigen energiegebruik zelf op te wekken door middel van zonnepanelen.

En gebruikt u minder dat u opwekt, wordt uw groene energie automatisch verspreid naar mensen die geen eigen groene stroom op kunnen wekken (denk bijvoorbeeld aan bewoners van appartementen).

Zelf ook zonnepanelen? We helpen je graag!